Iedere maand stelt Joop een nieuw menu samen. Carla speurt naar de aanbiedingen bij de supermarkten. Samen racen ze vervolgens op de fiets door heel Den Haag om de boodschappen te doen. Joop kookt apart voor vegetariërs of mensen die, om wat voor reden dan ook, geen varkensvlees eten. Hij houdt rekening met speciale wensen. "Laatst maakte ik als toetje rijstebrij met boter, suiker en kaneel. 'Ik krijg mijn hele jeugd weer terug als ik dit proef', zei iemand na afloop blij verrast."
Het werk geeft Joop veel voldoening. "Ik heb nog nooit zoveel applaus gekregen!", zegt hij enthousiast. "De sfeer in de Bethel is geweldig. Iedere dinsdagavond is het een feestje. Dat is zo leuk." Joop geniet enorm van het samenzijn. "Ik loop tijdens het eten ook altijd even door de zaal en maak een praatje met de mensen."
Joop heeft geen kerkelijke of religieuze achtergrond. "Als ik een bord voor jou neerzet, maakt het niet uit wat mijn inspiratie is om dat te doen. Of dat nou een humanistisch motief heeft of vanuit een religieus idee komt, dat vind ik niet relevant. De maaltijden worden bezocht door een heel divers publiek. Ik vind dan ook dat je je neutraal op moet stellen. Gelukkig kunnen we daar bij Bethel heel open over spreken."
Om dit werk te kunnen doen moet je, aldus Joop, sociaal zijn en goed kunnen relativeren. "Sommige mensen dragen een rugzakje. Je moet die mensen ook hun plek gunnen. Daar moet je mee om kunnen gaan. Je moet soepel kunnen omgaan met andere mensen, anderen in hun waarde kunnen laten."
Het doen van vrijwilligerswerk heeft voor Joop een nieuwe wereld geopend. "Als vrijwilliger zet je elke stap die je zet omdat je dat zelf wil. Je gaat daardoor grenzen over, die je in een betaalde werksituatie niet snel over zou gaan’" zegt Joop. En hij besluit: "Dat vind ik heel positief en enorm verrijkend."