Noodopvang vluchtelingen

Van half september tot en met 24 oktober 2022 hebben we bij Bethel 20 vluchtelingen opgevangen. Deze crisisopvang was nodig omdat het COA over te weinig opvangcapaciteit beschikt. Dat is nog steeds zo.
Met ruim 70 vrijwilligers hebben we hen hier een plek kunnen bieden waar zij na hun vaak lange en gevaarlijke reis tot rust konden komen.
Ze hebben genoten van de vriendelijkheid, gastvrijheid en veiligheid die we hen hier konden bieden.
We zijn na een kleine zeven weken gestopt met deze opvang, omdat het COA anderen die ze niet konden opvangen voor lieten gaan bij de registratie.  Het werkte dus in hun nadeel dat ze bij ons verbleven en daarom hebben we het COA verzocht hen op 24 oktober op te halen.
Dat leverde een vervelende week voor hen op, door hen vier keer van de ene plaats naar de andere te brengen, de éne plek nog beroerder dan de ander. Na een week verblijven ze nu in Budel, waar de registratie plaats vindt. Daar ging het om. Nu kunnen ze snel aan de beurt komen voor de start van hun asielprocedure.
We waren gehecht aan ‘onze’ mannen en missen hen. Zij missen ons.  Maar we houden contact. De goede herinneringen helpen aan ons hen om de beroerde omstandigheden te dragen.

 

Onze mannen en een  aantal vrijwilligers