Eerste Repair Café in Bethel een succes

Zaterdag 21 januari vond in Bethel voor het eerst een Repair Café plaats, georganiseerd in samenwerking met de werkgroep De Groene Kerk en het mobiele Repair Café Den Haag, die ons op deze manier helpen om een eigen Repair Café te starten.  Zij hebben ervaren repairders en hebben  een goed geoliede organisatie waar we de kunst van af konden kijken. Zowel de beneden- als de bovenruimte werden geheel in gebruik genomen door de repairders met hun gereedschap. Bezoekers moesten per e-mail een afspraak maken en aangeven wat ter reparatie werd aangeboden. De beide reparatie-uren waren compleet volgeboekt. Van defecte koffiemachine, stofzuiger, schemerlamp tot gaten in kleding. Blije gezichten als het gerepareerd was. Soms een lichte teleurstelling als het apparaat echt ter ziele werd  verklaard.

Een aantal vrijwilligers die reparateur willen zijn bij ons eigen Repair Café deden al volop mee.
Zo konden we met elkaar 50 mensen helpen. Dit Repair Café gaf dan ook veel tevredenheid bij het mobiele Repair Café Den Haag team, en bij ons.
Dit succes smaakt naar meer. Binnenkort gaan we met de reparateurs en Groene Kerk aan de slag met de organisatie van ons eigen Repair Café. Wordt vervolgd.