Bethel krijgt kliederkerk

Op 26 september 2021 start de Kliederkerk in Bethel!
Als je wil weten wat Kliederkerk is, kun je het beste wat struinen op de website van de PKN. Op deze website wordt o.a. uitgelegd waar de naam Kliederkerk vandaan komt. Het is verwant met het Engelse Messy Church. Kliederkerk en Messy Church (Rommelkerk): twee benamingen waarin je hoort dat er bij deze activiteit heel wat afgekliederd, geknutseld, ontdekt en gespeeld wordt. Het kan een heerlijke chaos worden. Creatief en rommelig. Er is ruimte voor ontmoeten, ontspannen, proberen, lachen, mislukken, plezier.

Wat doe je in de Kliederkerk?

Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Daarbij staat een bijbels verhaal of thema centraal. Een goed moment om Kliederkerk te organiseren lijkt de zondagmiddag te zijn, vanaf ongeveer 16.00 uur. Iedereen (jong en oud) kan meedoen met deze activiteit. Het woord Kliederkerk doet vermoeden dat de activiteit zich allereerst richt op kinderen (en ouders/grootouders), maar mensen van alle leeftijden en leefstijlen zijn welkom, gelovig, kerkelijk of niet. Kliederkerk is met vreugde inclusief! De Kliederkerk wil een plek zijn, waar we samen onze weg zoeken naar dat goede land van God, midden in onze eigen samenleving.

Waar en wanneer in Den Haag-West?

Kliederkerk krijgt zijn plek in Bethel. De activiteit sluit goed aan bij de uitstraling van het buurt-en-kerkhuis: laagdrempelig, gastvrij, een open huis. Er is een kapel, een goede keuken, diverse andere ruimtes: precies wat we nodig hebben. De start en frequentie moet t.z.t. nader bepaald worden. Ondertussen is er een team gevormd dat de plannen concreet vorm gaat geven. Dit team bestaat uit: Nelleke van Kooij, Madelein van der Plas-van der Sloot, Hanne Glerum, Ada Hoek, Margriet den Heijer en Martine Nijveld. Met andere woorden: wordt vervolgd!

Maar neem contact op als je er al meer over wilt weten: ds. Martine Nijveld, me.nijveld@ziggo.nl