BethelMuziekMatinee

Zondag 15 oktober om 15 uur BethelMuziekMatinee: Pianorecital Kateryna Kurylko 

Kateryna Kurylko werd in 2000 geboren in de Oekraïense stad Charkiv. Op zesjarige leeftijd begon zij met pianospelen en haar snelle ontwikkeling daarin was opzienbarend. Wanneer heet je een wonderkind? Zij kreeg al snel pianoles van de beste pianodocenten. Haar ambities en die van haar docenten waren hoog. Dat betekende dat ze van jongs af dagelijks hard studeerde, wat veel ‘volwassen’ discipline eiste. Alles gericht om een toppianiste te worden. Derde, tweede en eerste prijzen werden gehaald op belangrijke concoursen in Oekraïne en ver daarbuiten. Dat bracht haar op veel plaatsen voor optredens en televisieopnames. Eind 2021 had Kateryna haar pianostudie, met bijvakken als beeldende kunst en fotografie, voltooid aan de Nationale Kotlyarevski University of Arts in Charkiv. Amper 20 jaar en het leven lachte haar breed toe. Charkiv, na Kiev de tweede grote Oekraïense stad, werd plotseling door Russische raketten in maart 2022 gebombardeerd. Haar woning, waar zij ook al een bloeiende lespraktijk had met jonge leerlingen, was op slag een ruïne. Ze hield zich dagen schuil in een parkeergarage voordat ze besloot te vluchten. Het land uit boezemde haar minder angst in dan te blijven. Alles wat ze in Oekraïne had opgebouwd liet zij noodgedwongen achter. Na omzwervingen door verschillende landen, kwam Kateryna min of meer toevallig in Nederland terecht. Dat zou vast niet voor lang zijn? Maar intussen is het oktober 2023.

Eén ding is voor haar sterk overeind gebleven; haar grote verlangen om soloconcerten te kunnen geven en (nu online) weer pianoles te geven aan kinderen en volwassenen.

Mooi dat zij vandaag in de Bethel haar talent kan laten horen. Zij zal een bloemlezing geven van muziek die haar na aan het hart ligt, uit verleden en heden, waarmee zij ook prijzen heeft gewonnen. Chopin, Tsjaikovsky, Mendelssohn maar ook nieuw-klassieke muziek en jazz van Astor Piazzola, Ilya Beshevli en Milan Dvorák, die via internetstreaming een onvoorstelbaar aantal ‘volgers’ hebben gekregen.

Welkom om te kijken en luisteren naar Kateryna Kurylko.
Vooraf is er koffie of thee en na afloop gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een drankje.
Voor de onkosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Datum

15 okt 2023
Expired!

Tijd

15:00